Asistenta legala la achizitionarea terenurilor agricole extravilane

Asistenta legala la achizitionarea terenurilor agricole extravilane

Modalitatea de achizitionare a terenului agricol extravilan in tara noastra s-a schimbat incepand cu 11 aprilie 2014, cand a intrat in vigoare Legea nr. 17/2014. Ea impune respectarea dreptului de preemptiune al coproprietarilor, arendasilor, proprietarilor vecini, precum si al statului roman. De asemenea, trebuie respectat dreptul de preemptiune si in ceea ce priveste pretul, precum si conditiile legale. Preemptiunea reprezinta dreptul de a cumpara cu prioritate un bun, care, in cazul acestei legi, este unul imobil, potrivit Codului civil.

In vederea achizitionarii terenurilor agricole extravilane, atat vanzatorul cat si cumparatorul trebuie sa urmeze o serie de proceduri a caror finalitate consta in obtinerea avizului din partea structurii teritoriale din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Totodata, vanzarea terenurilor agricole extravilane pe care se afla situri arheologice clasate trebuie sa respecte prevederile Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, ca urmare, achizitionarea terenurilor agricole extravilane necesita si obtinerea avizului specific al Ministerului Culturii.

In plus, conform noii legi, anumite tipuri de terenuri pot fi vandute doar cu avizul Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Serviciile oferite de societatea noastra constau in obtinerea tuturor avizelor necesare vanzarii respectiv cumpararii terenurilor agricole extravilane si pregatirea tuturor documentelor necesare incheierii contractului de vanzare-cumparare.