Consultanta in agricultura Satu-Mare

Consultanta in sfera agriculturii ecologice

In ultimul deceniu, suprafata pe care se practica agricultura ecologica s-a marit de peste doua ori si este inca in crestere. Agricultura ecologica, numita si agricultura organica, are scopul de a produce hrana curata cu ajutorul unor practici care sa se alinieze misiunii de a conserva si dezvolta mediul inconjurator. Cu alte cuvinte, produsele agroalimentare rezultate trebuie sa fie proaspete, fara sa se intervina asupra factorilor naturali de dezvoltare.

Pentru a putea comercializa produse sub eticheta de aliment biologic, producatorii trebuie sa respecte cu strictete legislatia impusa de Consiliul European.

Consultanta in sfera agriculturii ecologice

  • conversia de la agricultura traditionala la una bio
  • obtinerea certificarilor necesare
  • punerea in aplicare a practicilor specifice agriculturii ecologice
  • obtinerea subventiilor pentru agricultura ecologica
  • gasirea canalelor de distributie pentru produsele ecologice
  • intocmirea documentatiei necesare obtinerii platilor la hectar derulate prin APIA (Agentia de Plati si Interventie in Agricultura).

 

Majoritatea fermierilor nu sunt suficient de pregatiti sa faca demersurile necesare de accesare a platilor directe, privitoare la mecanismele de piata comuna, abordarea masurilor de sprijin pentru dezvoltare rurala, precum si pentru respectarea standardelor comunitare privind calitatea alimentelor, diversificarea activitatilor în ferme, protejarea mediului înconjurator, bunastarea animalelor, calitatea produselor si a normelor sanitar-veterinare si fitosanitare, de igiena si siguranta profesionala.

Toate aceste aspecte justifica sustinerea acordarii sprijinului pentru serviciile de consiliere.